ZOUT in brood.....

15-02-2012 14:41

Zout in brood

 

De laatste tijd wordt er in verschillende media gesproken over de hoeveelheid zout in brood.

De Nederlandse warenautoriteit heeft alle voedingsmiddelenproducenten gevraagd om de hoeveelheid zout in levensmiddelen te verlagen. De Nederlandse bakkers hebben de afgelopen 2 jaar de hoeveelheid zout al teruggebracht met 10%, dit is geleidelijk gebeurd en u als consument hebt hier weinig van gemerkt. Nu zijn de Nederlandse bakkers overeen gekomen dat er voor 1 januari 2013 nog eens een verlaging komt van 15% zout in brood.

Bij ons bevatten ALLE broden nu 10% minder zout.

Naast dit feit hebben wij een nieuw soort zout gekocht. Zout geeft smaak aan brood, maar vooral keukenzout bevat veel natrium. Door dit te vervangen door dit nieuwe speciaal ontwikkelde zout (met kalium in plaats van natrium) krijgen we nog gezonder brood (de helft minder zout), maar behoudt het brood wel zijn specifieke smaak.

Het kaliumhoudend mineraalzout wordt net als keukenzout uit zoutlagen in de aardbodem gewonnen. Kalium helpt overtollig zout uit het lichaam te verwijderen en zo een gezonde bloeddruk te behouden, wat kan zorgen voor minder kans op hart- en vaatziekten.

Met ingang van deze week zijn de vanEsch bruin (ook tijger en sesam) en vanEsch korn (met of zonder zonnebloempitten) voorzien van dit nieuwe zout.

Het unieke van deze broodsoorten is ook dat ze naast 50% minder zout ook koemelkeiwit vrij en clean label zijn.

Vraag even naar de folder betreffende dit nieuwe gezonde soort zout.