Jan van Esch overleden

07-11-2016 21:49

Droevig nieuws deze keer....


Jan van Esch overleden

 

Op 7 november 2016, om 11 minuten voor 10, is Jan van Esch overleden, drie dagen voor zijn 87e verjaardag. Van Esch zette het familiebedrijf voort dat zijn grootvader in 1906 in Norg is begonnen. Onder zijn leiding breidde het bedrijf verder uit. Daarnaast is hij jarenlang voorzitter van de Groningen Cursisten Vereniging geweest.


 (foto uit eigen archief)


In 1998 namen zonen Bas en Herman van Esch de leiding over van Jan in het familiebedrijf. Ook na de wisseling van de wacht bleef Jan nog nauw betrokken bij de bakkerij. Zo ging hij lange tijd nog iedere ochtend met bestellingen op pad. Bakkerij van Esch heeft nu filialen in Zevenhuizen, Assen, Groningen, Leek, Norg, Roden, Zuidhorn en een Biologische Bakkerij in Tolbert.

Voorzitter GCV

Jan van Esch is jarenlang voorzitter geweest van de Groninger Cursisten Vereniging (GCV). De GCV organiseerde vroeger ieder jaar een bakkerijbeurs met vakwedstrijden. Hier fungeerde Van Esch ook als jurylid in. Sinds 2001 organiseerde de GCV samen met de Friese Cursisten Vereniging (FCV) de Noordelijke Bakkersvakwedstrijden. In 2012 werden beide cursistenverenigingen opgeheven. Sindsdien worden de BakkersVakWedstrijden in de huidige vorm georganiseerd onder de naam Stichting BakkersVakWedstrijden.


tekst overgenomen van Eerste publicatie door Bakkerswereld.

Laatste update: 11 nov 2016.