3x een 1ste prijs voor Speculaas!

27-09-2019 15:36

PERSBERICHT

Zevenhuizen, september 2019

Ambachtelijke bakker Van Esch is voor het vijfde jaar op een rij de LEKKERSTE SPECULAAS BAKKER van de provincie Groningen

 

Ambachtelijke bakker Van Esch is tijdens de Beko Najaarsdagen 2019 in Nieuwegein opnieuw uitgeroepen tot de lekkerste speculaasbakker van de provincie Groningen. Waren het voorgaande jaren nog in 2 categorieën, dit jaar zelfs in alle 3 de categorieën. De uitverkiezing betreft het speculaas met en zonder amandeltjes en gevuld speculaas. “We doen mee aan deze keuringen om de kwaliteit van onze producten te laten toetsen. Als je dan de lekkerste speculaas hebt van de provincie Groningen, is dat een erkenning van onze kwaliteit”, zegt een trotse Bas van Esch. Het team van Esch ontving de 3 bokalen en bijbehorende certificaten uit handen van Rob Braaksma, accountmanager van Beko voor Noord-Nederland. Beko is de grootste inkoopcombinatie voor ambachtelijke bakkers in Nederland.

Topspeculaasje

“Dat we de lekkerste speculaas maken, heeft alles te maken met het recept dat we al van oudsher in onze bakkerij gebruiken en steeds weer in een nieuw jasje hebben gestoken. Dat, in combinatie met vakmanschap en de beste grondstoffen, zoals het gebruik van roomboter, en je krijgt een mooi kwaliteitsproduct”, vervolgt Bas van Esch in de ambachtelijke bakkerij in Zevenhuizen. “Omdat we onze producten in de provincie Groningen maken, zijn we weliswaar de lekkerste speculaasbakker van Groningen, maar de klanten in onze Drentse winkels in Roden, Norg en Peize kunnen evengoed een topspeculaasje halen bij hun eigen bakker, want ’t pure ambacht is altijd een feest!”

 

Landelijk waren er maar liefst meer dan 250 inzendingen. Volgens Bas van Esch is het goed om regelmatig mee te doen aan wedstrijden omdat hierdoor de ‘drive’ groot blijft om kwaliteitsproducten te maken. “We laten zien dat we ons met pure en ambachtelijke producten onderscheiden van concurrentie en dat we gaan voor vakmanschap.” De producten zijn beoordeeld door een vakkundige jury en een consumentenpanel. Daar waar de vakjury de producten ‘blind’ proefde, waren voor de consumentenjury ook de verpakking en presentatie belangrijke onderdelen van de beoordeling.

Ambachtelijke bakkerij Van Esch heeft naast de hoofdvestiging in Zevenhuizen, ook winkels in Leek, Tolbert en de Groninger wijken Paddepoel en Vinkhuizen, daarnaast ook winkels in Roden, Norg en Peize (Ons Belang).