Bakkerij van Esch scoort op de Bakkers Vakwedstrijden 2012

14-11-2012 21:20

Bakkerij Van Esch scoort op BakkersVakWedstrijden

18.Nov.2012
Bakkerij Van Esch slaagt er in het kwaliteitsniveau nog verder omhoog te brengen. Dat blijkt door de goede resultaten bij de BakkersVakwedstrijden die 14 november in het Fries Congrescentrum in Drachten werden gehouden. Bij de combinatiewedstrijd van de beste Kindercupcakejes en gevuld speculaas werd Bakkerij Van Esch zelfs als winnaar van de Zeelandia-trofee aangewezen. Klanten van de winnende bakker zullen de komende tijd delen in het succes en krijgen de mogelijkheid om de winnende producten in de winkels te proeven.

“Een geweldig mooie bevestiging dat we met z’n allen op een hoog kwaliteitsniveau aan de slag zijn”, vertelt een trotse Bas van Esch, eigenaar van de bakkerij en winkel in Zevenhuizen. Van Esch heeft daarnaast winkels in Norg, Roden, Leek, Nieuw-Roden en Assen (Kloosterveen). “We willen onze klanten graag bij dit succes betrekken. Het is ook voor hen een bevestiging dat het met de kwaliteit van Bakkerij Van Esch wel goed zit.”

Naast de hoge scores voor de Kindercupcakejes en het gevuld speculaas vielen tijdens de BakkersVakWedstrijden ook de chocoladeletters en saucijzenbroodjes van Bakkerij Van Esch in de prijzen. Voor de smaak van de chocoladeletter werd zelfs een negen gegeven. “Dat zijn cijfers die je wilt zien”, zegt Bas van Esch. “Dat heeft alles te maken met het feit dat we geen concessies doen aan kwaliteit." Bakkerij van Esch werkt met de biologische fairtrade chocolades van Callebaut (België). Deze chocolades bieden pure verwennerij en authenticiteit in elke zin: fairtrade en biologisch gecertificeerd.
Ook de beoordelingen voor volkorenbusbrood en de mueslibolletjes waren zeer positief.

Check van de kwaliteit
Bas van Esch vertelt dat het meedoen aan de BakkersVakWedstrijden een bewuste keuze is van de stafmedewerkers van de bakkerij. Het is een soort check van je kwaliteit. Dat is bij de BakkersVakWedstrijden dus goed verlopen en daar zijn we heel blij mee. We maken dus gewoon mooie en kwalitatief hoogwaardige producten.”

 

1e prijs

voor de combinatie gevuld speculaas en kindercupcakes!

 

2e prijs

voor de chocolade letters, met een geweldige 9 voor de smaak!

 

3e prijs

voor het saucijzenbroodje.

Namens het hele bakkersteam heeft Bas vol trots de prijzen in ontvangst genomen.