thuis bakken - bakmix - meel 

Wij krijgen steeds meer vraag naar producten om thuis te bakken, vandaar dat wij hebben gezocht naar een assortiment bakmixen (brood en cake) om aan uw vraag tegemoet te komen. We zijn terecht gekomen bij Mulder Pot in Kropswolde.

 

De grondstoffen van Mulder Pot:

De grondstoffen tarwe en rogge worden zo dicht mogelijk bij huis gekocht, mits ze van goede kwaliteit zijn. Het kan best zijn dat de kwaliteit die wij zoeken, zo ver van huis ligt, dat de tarwe en rogge bijvoorbeeld uit Duitsland of Frankrijk moet komen.

De tarwe en rogge wordt na ontvangst in de molen gereinigd met speciale reinigers voor graan. Daarna wordt het gemalen tussen de molenstenen. Als het graan gemalen is kan het meel gezeefd worden. Wat door de zeef heengaat is de witte bloem en wat niet door de zeef gaat zijn de zemelen. De bloem komt dan in een meelmenger waar het dan gemengd kan worden met allerlei zaden, pitte, vruchten, enz., enz., afhankelijk van het recept.

(tekst van Mulder Pot zelf)

 

De geschiedenis van Molenaarsbedrijf Mulder Pot: (zie en lees foto)

 

 

Bakmixen voor taarten - cupcakes.

Ook hiervoor kunt u terecht in onze winkel in Assen.

Wij hebben een assortiment mixen maar ook het materiaal om de taarten te decoreren is aanwezig.

 

De mogelijkheid om een workshop te volgen is ook aanwezig. U kunt meer informatie hierover vinden onder het kopje - over ons - workshops.

 

Deze bakmixen zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar in onze winkel in Assen, maar kunnen daar eventueel wel besteld worden.

U kunt natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen met de dames in Assen. Zij kunnen u vertellen wat er op dat moment aanwezig is en als u uw keuze heeft kunnen maken, kunnen zij dit meegeven aan onze bezorgers, zodat u deze mixen in uw eigen winkel op kunt halen.

Tel: 0592-350255.

 

Wij wensen u veel bakplezier.